Zoek

Over bakkerij Piet Haaksma

Beste suikerbrood van Nederland

PIET HAAKSMA, DE ECHTE BAKKER BAKT BESTE SUIKERBROOD VAN NEDERLAND

Knappe prestatie op BakkersVakWedstrijd 2018

Drachten – Jacob Heemstra, eigenaar van Piet Haaksma, De Echte Bakker in Sneek heeft bij de Bakkersvakwedstrijden in Drachten de trofee voor het beste suikerbrood van Nederland gewonnen. Daarnaast werd ook zijn korstwerk (roomboter amandelletter en appelflap) als beste van Nederland beoordeeld. In het overall klassement behaalde hij een knappe 4e plaats.

Op woensdag 14 november jl. werden de Bakkersvakwedstrijden in Drachten gehouden. Het is een wedstrijd waarvoor alle bakkers in Nederland zich in kunnen schrijven in productklassen die zij zelf kiezen. Jacob Heemstra doet al jaren mee en verbeterde zichzelf telkens op basis van de beoordelingen die hij kreeg. Vorig jaar kwam hij nog net een punt tekort voor de Suikerbroodtrofee maar dit jaar worden alle inspanningen beloond met twee trofeeën en een 4e plaats overall.

Geweldig trots

Anke Heemstra is geweldig trots op haar man. “Hij heeft heel veel geoefend. Hij maakt ook altijd aantekeningen tijdens het bakken over details die toch nog beter kunnen,” vertelt Anke. Het waren spannende momenten toen de uitslagen in Drachten bekend gemaakt werden.


Prijzen

Piet Haaksma, de Echte Bakker prolongeert titel 'Beste van Friesland'

Wij zijn heel  trots op het feit dat onze bakkerij op basis van kwaliteit van de producten en de uitstraling van de winkel, wederom als beste Echte Bakker van Friesland is geëindigd! Net als in 2015, mogen wij ook voor 2016 de titel 'Beste Echte Bakker van Friesland' dragen.

Door het jaar heen worden door onafhankelijke keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum producten opgehaald uit de bakkerij en uitgebreid gekeurd. Het gemiddelde na alle keuringen van 2015 is uitgekomen op het mooie cijfer van 7,577.

Ook de winkel wordt aan een keuring onderworpen. Het hoogst mogelijke te behalen punten is 100 en daarvan hebben wij 97 gescoord met onze winkel.

Deze goede cijfers zijn uiteraard een prestatie van formaat, voor elkaar gekregen door de inzet en de passie van al onze medewerkers.

Dit alles maakt ons de nummer 1 van Friesland en nummer 21 van alle Echte Bakkers in heel Nederland (175 totaal).

Prijzen voor eigenaar Jacob Heemstra

Tijdens de bakkersvakwedstrijden op 13 november 2013 in Drachten is eigenaar Jacob Heemstra in de prijzen gevallen. Hij heeft de Van der Pol trofee gewonnen voor de beste Deense luxe en de beste hartige bladerdeegsnack. Zijn Deense luxe is op zeven van de acht beoordelingspunten met een 10 gewaardeerd, wat hem een eerste prijs met lof van de jury opleverde. Ook heeft hij prijzen behaald op zijn kerstamandelstaaf en op zijn harde witte bol.

In de top 10 van de beste bakkers van Noord Nederland (en steeds meer inzendingen ook van verder weg) wist hij de tweede plaats te behalen, met recht een plaats om trots op te zijn!